Кожа с “Човек на годината” на БХК

“Човек на годината” 2022 беше присъдена на добролците, активистите и организациите, подкрепили засегнатите от войната в Украйна. “Кожа” получи това признание за психичноздравната помощ, която предостави онлайн още в първите часове на бомбардировките, а по-късно и на терен в София.
 
Екипът на “Кожа” благодари на комисията за тази висока оценка за нашата работа. За нас е много специално и успокояващо, че нашият труд, който е изцяло доброволен и разчита на дарения, се вижда и оценява.
 
Наградата е за всички психолози, преводачи, доброволци, спонсори, поддръжници, партньори, които подкрепиха и продължават да подкрепят нашата кауза.
 
Благодарим Ви за духа и вярата!
 
Сърдечна благодарност на :
 
  •  психичноздравните специалисти, които се свързаха с нас, за да предложат услугите си безвъзмездно;
  • преводачите, които превеждаха помощни материали, текстове за платформата за помощ, онлайн комуникацията и разбира се – влизаха в сесии с психолозите;
  • специалисти в обастта на работата с хора, засегнати от военни конфликти, с които направихме подкрепящи семинари;
  • Umni.bg и Елица Стоилова, за това че се отзоваха мигновено на молбата ни да бъдат домакини на онлайн платформата за подкрепа;
  • академия Тесла, затова, че ни предостави терен за терапевтична група за деца;
  • д-р Валентина Стойчева и Станислава Кинг, затова, че водиха групите за подкрепа на работещите на първа линия;
  • на всички, които ни подкрепиха и продължават да го правят.
 
Защото е важно да говорим.
 
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве
"Човек на годината" 2022 беше присъдена на добролците, активистите и организациите, подкрепили засегнатите от войната в Украйна. "Кожа" получи това признание за психичноздравната помощ, която предостави онлайн още в първите часове на бомбардировките, а по-късно и на терен в София.
317513814-883058982689688-4299891078554369143-n
Заключението е, че България изостава с десетилетия от очакванията за модерно държавно осигуряване на грижи за психичното здраве, продължава да демонстрира незачитане на психичното здраве на своите граждани, а подходът към цялостния проблем на психичното здраве и институционалните социални грижи в България следва радикално да се промени.
cpt-2022
Посещението ще се проведе межди 14 и 16 ноемрви 2022. Неговата основна част  е организирана около двудневна среща ( 15 и 16 ноември) с екипа на белгийското федерално правителство, отговарящ за реформата. В допълнение към тази инициатива, на 14 ноември ще се проведе  конференция, организирана под егидата на Чешката република (в момента държаща председателство на Съвета на ЕС), както и  посещение на местни служби за оказване на психичноздравна подкрепа. 
federal-parliament-palace-nation-brussels
“Въпросът за развода. За деца и родители” е втората книжка от поредицата “Въпросът за…”, следваща “Въпросът за смъртта. За деца и родители”. “Въпросът за развода” дава някои идеи за начина, по който бихме могли да разговаряме с децата, когато родителите им вземат решение да се разделят и да заживеят отделно. Тя е замислена за деца от 4 до 10-годишна възраст и техните родители, но е подходяща за всеки, който има нужда от подкрепа при разговор в темата за раздялата на мама и татко.
3