Безплатни консултации – подкрепа в загубата

Фондация “Кожа – платформа за психично здраве” стартира кампания на безплатно психологическо консултиране на деца и родители в справянето им със загубата на близък в семейството.

ПРОЕКТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН.

Ако изпитвате затруднения да разговаряте с децата си за смъртта на близък човек или детето Ви има нужда от подкрепа в страданието си, не се колебайте да се свържете с нас. Заедно ще намерим подходящ за Вашите нужди психотерапевт, който да Ви подкрепи в този труден момент предпочитан от Вас формат – онлайн или на живо.

Безплатното консултиране ще бъде в рамките на ограничен брой сесии. Консултационните сесии са  на стойност от 40 лв. на  час, които фондацията заплаща на терапевта след проведена консултация и срещу фактура.   Тази сума е договорена с терапевтите, които са изявили възможност и желание да участват  в проекта.  Моля, обърнете внимание, че ако решите да продължите работа с терапевта след консултацията,   тя няма да бъде заплатена от фондацията, а цената за терапевтичния час варира между  различните  психотерапевтите. 

Първоначално проектът ще стартира с бюджет на стойност 1000 лв. от събраните от дарения в дарителската кампания “Въпросът за загубата. За деца и родители“*.  При интерес,  ще бъде отпусната допълнителен бюджет.

Пишете на irina@koja-bg.org  през месинджър на фейсбук страницата на фондацията или през формата за контакти на сайта на фондацията. 

ПРОЕКТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН.

*все още можете да получите книжката при направенo дарениe от 40лв или повече.  Повече информация можете да намерите ТУК. 

Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве
"Човек на годината" 2022 беше присъдена на добролците, активистите и организациите, подкрепили засегнатите от войната в Украйна. "Кожа" получи това признание за психичноздравната помощ, която предостави онлайн още в първите часове на бомбардировките, а по-късно и на терен в София.
317513814-883058982689688-4299891078554369143-n
Заключението е, че България изостава с десетилетия от очакванията за модерно държавно осигуряване на грижи за психичното здраве, продължава да демонстрира незачитане на психичното здраве на своите граждани, а подходът към цялостния проблем на психичното здраве и институционалните социални грижи в България следва радикално да се промени.
cpt-2022
Посещението ще се проведе межди 14 и 16 ноемрви 2022. Неговата основна част  е организирана около двудневна среща ( 15 и 16 ноември) с екипа на белгийското федерално правителство, отговарящ за реформата. В допълнение към тази инициатива, на 14 ноември ще се проведе  конференция, организирана под егидата на Чешката република (в момента държаща председателство на Съвета на ЕС), както и  посещение на местни служби за оказване на психичноздравна подкрепа. 
federal-parliament-palace-nation-brussels
“Въпросът за развода. За деца и родители” е втората книжка от поредицата “Въпросът за…”, следваща “Въпросът за смъртта. За деца и родители”. “Въпросът за развода” дава някои идеи за начина, по който бихме могли да разговаряме с децата, когато родителите им вземат решение да се разделят и да заживеят отделно. Тя е замислена за деца от 4 до 10-годишна възраст и техните родители, но е подходяща за всеки, който има нужда от подкрепа при разговор в темата за раздялата на мама и татко.
3